dimecres, 15 de juliol del 2009

QUE ENTENEM PER INTERNACIONALISME?






Què entenem per internacionalisme?
Crónica de la xerrada organitzada a l’Ateneu Rebel

dimecres 15 de juliol de 2009



El passat 30 de juny va tenir lloc a l’Ateneu Rebel de Poble Sec una xerrada-debat organitzada per Maulets i Revolta Global-Esquerra anticapitalista sota el títol “¿Què entenem per internacionalisme?”.

No fa gaire, el pensador marxista Terry Eagleton plantejava una paradoxa que travessa moltes de les lluites anticapitalistes dels últims temps. Eagleton partia del lema del manifest comunista “treballadors del món, uniu-vos!” per senyalar que en aquest lema es conjugaven dues idees que cada cop estan més separades: el internacionalisme i la solidaritat.

A continuació, Eagleton explicava que en l’actualitat el internacionalisme ha esdevingut una característica pròpia del capitalisme mentre que les solidaritats que s’oposen al capitalisme son en la majoria dels casos locals.

La voluntat d’intentar donar respostes a aquesta “paradoxa” (la convicció de que el capitalisme nomes pot ser enderrocat des de àmbits organitzatius o perspectives de lluita internacionals i la constatació de que aquests àmbits o lluites son en l’actualitat molt febles o parcials) és la que va motivar a Revolta Global i Maulets ha organitzar un debat on (en un context de crisis internacional del capitalisme) poguéssim intercanviar experiències i estratègies que tornin a posar sobre la taula la necessitat d’una perspectiva internacionalista en les lluites anticapitalistes.

Per fer això vam comptar amb la presència de Nícola Duran, responsable de relacions internacionals de Maulets i Lluís Rabell militant de Revolta Global Esquerra Anticapitalista. Després de la xerrada es va obrir un interessant debat on vam poder contrastar les coincidències i les diferencies davant un mateix objectiu que ens uneix: acabar d’una vegada per totes amb la barbàrie capitalista. Com deia una gran revolucionaria internacionalista ara fa 90 anys assassinada per els enterradors de la Internacional: socialisme o barbàrie!!
MOVIMENT PER LA TERCERA REPÙBLICA !!!!
http://www.loquesomos.org/ // mp3 //
Centenars de milers d'exiliats, torturats i assassinats, han estat condemnats a l'oblit després de quaranta anys d'usurpació feixista del poder a Espanya. Trenta anys després d'aquella transició vergonyosa, ja és hora que tornem a tenir un veritable Estat de Dret.