dimarts, 9 de juny del 2009

Genocidi a Perú




Comunicat de Revolta Global-Esquerra anticapitalista.

El 5 de juny, la policia nacional del Perú va obrir foc des de diversos helicòpters sobre el bloqueig de la carretera en Corral Quemado, que realitzaven 5.000 indígenes a la regió de la Amazonia a Bagua, a la zona nord del país, causant una massacre d’indígenes Awajun i Wampis. Les primeres informacions, parlen de la mort d’almenys 55 manifestants, 22 policies i més de 200 ferits. Després d’aquests fets s’ha decretat el toc de queda i els arrestos de militants es multipliquen. Els ferits són detinguts als hospitals i s’han denunciat casos de desaparicions.


Des del passat 9 d’abril, prop de 60 ètnies d’aquesta regió desenvolupen una vaga pacifica il•limitada, per a assolir l’anul•lació de 11 decrets que busquen lliurar l’Amazonia peruana a les multinacionals en el marc dels tractats de lliure comerç. En concret, a les companyies petrolieres, forestals i mineres, donades les immenses reserves descobertes recentment en la regió. Segons el president García, una “benedicció per al país”, però que en la realitat ho és per a les empreses multinacionals, com Petrobrás, Pluspetrol, o Perezco (grup franc-britànic).


Ni tan sols s’ha respectat la normativa internacional referent a aquest aqüestió, com el Conveni 169 de la OIT i la Declaració de les Nacions Unides sobre els Drets dels Pobles, per les quals el govern està en l’obligació de garantir el ple respecte dels drets de les comunitats sobre les terres tradicionals, territoris i recursos, així com el consentiment lliure, previ i informat de les mateixes.


En aquests dies es preparava una mobilització general per al dijous 11 de juny.


Perú és l’exemple més clar del que és dramàtic en tota Amèrica Llatina: l’explotació del subsòl i la devastació del medi ambient en detriment dels pobles autòctons i de la biodiversitat.


Davant tots aquests esdeveniments:


Denunciem la desinformació criminal amb la qual alguns mitjans de comunicació estan tractant aquests esdeveniments. Aquest és el cas del grup Prisa que té estrets llaços amb Alan García, amb qui Cebrian es va entrevistar el passat any, concretant l’expansió del grup en el país (les inversions més importants del grup en els últims mesos…).


Ens solidaritzem plenament amb les lluites dels pobles originaris del Perú, i de manera més general pels pobles andins, contra els tractats de lliure comerç.


Denunciem els tractats i acords neocolonialistes promoguts per la Unió Europea que busquen fer competir als pobles i els territoris, massacrant al mateix temps al planeta.


Exigim el cessament immediat de la sagnant repressió que porta a terme el govern.


Exigim justícia per a les víctimes: Alán García ha de ser jutjat per aquest nou crim de lesa humanitat.


Demanem l’alliberament sense condicions de les persones arrestades durant les manifestacions i torturades en la base “Batallón 16 El Milagro”


Exigim el cessament de les negociacions il.legítimes, portades a terme sense consulta prèvia dels pobles, per la Unió Europea amb el Perú i Colòmbia, els dos règims més autoritaris de Sudamèrica.


MOVIMENT PER LA TERCERA REPÙBLICA !!!!
http://www.loquesomos.org/ // mp3 //
Centenars de milers d'exiliats, torturats i assassinats, han estat condemnats a l'oblit després de quaranta anys d'usurpació feixista del poder a Espanya. Trenta anys després d'aquella transició vergonyosa, ja és hora que tornem a tenir un veritable Estat de Dret.