dilluns, 31 d’agost del 2009

COOPERATIVES DE TREBALL


Què és una cooperativa?
Una cooperativa és una empresa amb valors, moderna, amb projecció de futur i basada en les persones. En una cooperativa, els socis i sòcies estableixen relacions d’igual a igual entre ells i participen de la propietat, la gestió i els resultats en funció de l’activitat aportada i segons el principi una persona, un vot.

Principis

Els principis que configuren el model cooperatiu des de fa més d’un segle es reflecteixen en l’activitat quotidiana de l’empresa i la converteixen en una fórmula moderna i amb projecció de futur, sigui quina sigui la seva tipologia.

Autoregulació

Els integrants d’una cooperativa estableixen una relació societària entre ells i tenen llibertat per fixar el seu propi calendari laboral, retribució, permisos, vacances i excedències. A més, poden optar per regir-se amb el Règim General dels Treballadors o el d’Autònoms.

Gestió

L’organització de l’activitat (sigui producció, servei, comercialització o distribució) es decideix lliurement pels socis i sòcies en termes d’eficàcia, eficiència i economia per tal d’assegurar la viabilitat de l’empresa cooperativa.

Fiscalitat

Una de les peculiaritats de les cooperatives és que part dels resultats econòmics s’inverteixen en la formació de les persones sòcies, l’enfortiment de la pròpia empresa i la col·lectivitat. L’aportació al conjunt de la societat reverteix a la cooperativa en forma d’avantatges fiscals respecte de les empreses mercantils.

Ocupació estable

Les cooperatives generen ocupació estable i tenen voluntat de permanència, alhora que afavoreixen el desenvolupament de l’economia local.


Crear una cooperativa
Si sou emprenedors i teniu una idea de negoci, penseu en la vostra empresa en clau cooperativa, sigui quin sigui el vostre sector d’activitat.

Per crear una cooperativa existeixen uns requisits previs. D’entrada, a Catalunya heu de ser com a mínim tres persones i disposar d’un capital inicial. Abans de començar, és essencial que us assessoreu àmpliament sobre els passos a seguir i quins requisits legals i tècnics preciseu.

A la Federació posem al vostre abast els millors especialistes per acompanyar-vos en el camí a la constitució de la vostra pròpia empresa cooperativa: els professionals d’ Ara_Coop, la cooperativa que crea i promou les cooperatives, tenen una gran experiència en creació d’empresa i us orientaran pel que fa als aspectes tècnics i legals necessaris a l’hora d’iniciar el vostre negoci.

La transformació d’una empresa mercantil és una altra via molt comú per crear una empresa cooperativa.

Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya
C/Premià, 15. 1ª planta. 08014 Barcelona. Tel: 93 318 81 62
MOVIMENT PER LA TERCERA REPÙBLICA !!!!
http://www.loquesomos.org/ // mp3 //
Centenars de milers d'exiliats, torturats i assassinats, han estat condemnats a l'oblit després de quaranta anys d'usurpació feixista del poder a Espanya. Trenta anys després d'aquella transició vergonyosa, ja és hora que tornem a tenir un veritable Estat de Dret.