dilluns, 17 de maig del 2010

L'Ateneu Republicà de Tarragona es torna a constituir 71 anys després.


LQSomos.Joan Soto. Maig de 2010.

L'Ateneu Republicà torna a estar en marxa després de 71 anys, de la seva constitució a la ciutat.
L'acte oficial de presentació s'ha dut a terme aquest passat divendres a la tarda, a la Cooperativa Obrera, on han instal lat la seva seu.

La idea de fer renéixer l'Ateneu Republicà de Tarragona va sorgir l'any passat i, ara, s'ha fet realitat de la mà d'una trentena de persones. L'Ateneu pretén reivindicar i compartir els valors de la república, és a dir, la llibertat, la fraternitat i la igualtat.
En definitiva, estudiar i divulgar les idees republicanes entre els tarragonins, sense identificar-se amb cap partit polític.

La nova entitat s'ha dotat d'una junta provisional presidida per l'historiador i professor d'història contemporània de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Sánchez Cervelló.

L'acte de presentació ha consistit en una conferència a càrrec de Quim Vendrell sobre "Maçoneria i República", més unes paraules del president de l'Ateneu. Entre altres activitats la seva intenció és organitzar una conferència al mes, contribuint al debat d'idees en un món en creixent perplexitat i massa, poc sostenible i solidari.

L'Ateneu Republicà de Tarragona
Carrer de Fortuny, 23
MOVIMENT PER LA TERCERA REPÙBLICA !!!!
http://www.loquesomos.org/ // mp3 //
Centenars de milers d'exiliats, torturats i assassinats, han estat condemnats a l'oblit després de quaranta anys d'usurpació feixista del poder a Espanya. Trenta anys després d'aquella transició vergonyosa, ja és hora que tornem a tenir un veritable Estat de Dret.