dimecres, 2 de setembre del 2009

MAJESTAT...,VISCA LA REPÚBLICA !!!



Cayo Lara proposa al rei que es convoqui un referèndum per escollir el model d´Estat
El màxim responsable d´IU defensa que “tots els fills d´espanyols han de tenir dret a ser Caps d´Estat”

El coordinador general d´Izquierda Unida (IU) va aprofitar l´entrevista que va mantenir el passat dilluns amb el rei Joan Carles per a exposar-li diverses propostes d´IU que IU formula en diferents àmbits. Una d´aquestes és la de què es convoqui un referèndum amb el que la ciutadania pugui decidir quin model d´Estat ha de tenir Espanya, si un de republicà o un de monàrquic. Lara va dir que “l´objectiu d´IU és que tots els fills dels espanyols tinguin dret a ser caps d´Estat.”

Algunes altres propostes que el responsable el líder d´IU va plantejar al monarca va ser la de reformar la Constitució Espanyola. “Totes les persones que tenen menys de 50 anys en aquest país no han votat la Constitució”, va expressar Lara. Segons el dirigent d´IU, aquesta modificació hauria de ser immediata si el Tribunal Constitucional dictamina en contra de l´Estatut de Catalunya, ja que aquest text ha estat aprovat pel Parlament, pels catalans i pel Congrés. La reforma del Senat va ser una altra de les qüestions que Lara va posar sobre la taula al monarca. Pel dirigent d´IU és necessari que aquesta s´efectuï de manera que la Cambra Alta esdevingui una càmera de representació territorial en un model d´Estat federal, solidari i republicà.

Lara va demanar al rei la seva col•laboració per a què es realitzi una reforma de la llei electoral a Espanya “per a què hi hagi una democràcia de qualitat”, va defensar Lara.

Per la seva banda, el cap d´Estat va expressar al coordinador d´IU la seva preocupació per la crisi econòmica i per la falta d´acord entre PSOE i PP en les grans qüestions d´Estat i va demanar a Lara que intercedeixi amb els sindicats per a reconduir el diàleg social.

WWW.EUiA.CAT






--------------------------------------------------------------------------------
MOVIMENT PER LA TERCERA REPÙBLICA !!!!
http://www.loquesomos.org/ // mp3 //
Centenars de milers d'exiliats, torturats i assassinats, han estat condemnats a l'oblit després de quaranta anys d'usurpació feixista del poder a Espanya. Trenta anys després d'aquella transició vergonyosa, ja és hora que tornem a tenir un veritable Estat de Dret.