divendres, 11 de setembre del 2009

Provocació contra les llibertats democràtiques.




Provocació contra les llibertats democràtiques
Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

dijous 10 de setembre de 2009


Per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

D’una banda, l’Ajuntament d’Arenys de Munt es veu prohibit a oferir qualsevol suport a la consulta sobre la independència de Catalunya, convocada per una entitat ciutadana local. De l’altra, Falange rep autorització per a manifestar-se aquest proper diumenge – revocant la decisió de la Conselleria d’Interior d’ajornar una setmana l’acte de l’extrema dreta. Les dues decisions, emeses avui en paral•lel per dues jutgesses del TSJC, constitueixen una autèntica provocació contra les llibertats democràtiques.

Queda palès que, sota l’actual règim constitucional monàrquic, els feixistes gaudeixen de més drets que les forces contestatàries - i fins i tot que la ciutadania en general. Quantes manifestacions antifeixistes han estat prohibides i reprimides en nom de la necessitat “d’evitar incidents” i “desordres”? La mateixa sentència que autoritza la manifestació falangista fa responsable, en primer lloc, l’ajuntament d’Arenys del manteniment de la pau al carrer... i demana que hi hagi prou policia per interposar-se en uns enfrontaments que considera força previsibles.

Des del principi, l’afer de la consulta ha esdevingut un pols entre l’autoritat de l’Estat espanyol i la voluntat ciutadana d’expressar la seva opinió. Estem cansats de sentir que aquesta Constitució admet la manifestació pacífica de totes les opcions polítiques. La virulència amb la qual Madrid s’ha oposat a la consulta, el recurs conduït per un advocat de l’Estat (antic falangista per més senyes), la campanya mediàtica criminalitzant la iniciativa... demostren tot el contrari. L’autorització de la presència de Falange té, en aquest marc, una doble funció: intimidar la ciutadania i propiciar violències.

L’afer d’Arenys és el preludi de la sentència del Tribunal Constitucional sobre el recurs del PP contra l’Estatut. La crisi política està servida. El PSC calla. El PP i “Ciutadans” aplaudeixen les sentències del TSJC. ICV i ERC protesten... i CiU treu pit. Vet aquí el problema d’una esquerra presonera d’un autonomisme esgotat... i d’una dreta conservadora que treu partit d’aquesta inconseqüència per fer oblidar els seus compromisos anteriors i per embolcallar – amb l’estelada si cal, per un dia – els interessos de classe que defensa. En aquest sentit, com més s’agreuja la crisi econòmica i el seu seguici d’estralls entre les classes populars, aquí i arreu de l’Estat, veiem com la repressió s’abat contra les protestes socials, des de TMB fins a les manifestacions dels jornalers andalusos. La respota front la crisi social i la defensa de les llibertats democràtiques han d’acabar confluint.

La societat civil, el jovent, la gent progressista només poden ajudar a reconduir aquesta crisi desplaçant el centre de gravetat de tota la vida política cap a la mobilització ciutadana, afirmant i exercint la llibertat d’expressió i el dret de decidir. Arenys ha esdevingut un assumpte d’abast nacional. Des de Revolta Global - Esquerra Anticapitalista us cridem a desplaçar-vos nombrosos i nombroses a Arenys de Munt el proper diumenge, 13 de Setembre, per donar suport a la consulta i exigir que marxin de la vila els provocadors de l’extrema dreta. Arenys és un test, una primera batalla política que marcarà els esdeveniments d’aquesta tardor.

El proper diumenge, tots i totes a Arenys de Munt!
MOVIMENT PER LA TERCERA REPÙBLICA !!!!
http://www.loquesomos.org/ // mp3 //
Centenars de milers d'exiliats, torturats i assassinats, han estat condemnats a l'oblit després de quaranta anys d'usurpació feixista del poder a Espanya. Trenta anys després d'aquella transició vergonyosa, ja és hora que tornem a tenir un veritable Estat de Dret.