diumenge, 24 de maig del 2009

El Partit de l'Esquerra Europea, dona suport a ICV-EUiA

23 de maig de 2009
Miralles anuncia a l´acte del Partit de l´Esquerra Europea que l´escriptora Rosa Regàs li ha fet arribar el seu suport a la candidatura d´ICV-EUiA
El coordinador general d´EUiA clausura la jornada de campanya al Petit Palau, on també han intervingut representants de Die Linke, PCF i Synaspismos, la candidata número 2 de la coalició, Núria Lozano, i l´eurodiputat d’IU Willy Meyer

El secretari general d´ICV, Joan Herrera, hi ha assistit i ha adreçat una salutació als participants

El Partit de l´Esquerra Europea (PEE), del qual formen part les formacions EUiA i IU, ha fet públic aquest matí a Barcelona el seu suport a la candidatura de la coalició ICV-EUiA a les eleccions europees del 7 de juny. Ha estat en un acte que ha reunit 400 persones en el ‘Petit Palau’ del Palau de la Música Catalana, presentat pel responsable d’Internacional i d’Europa d’EUiA, Antoni Barbarà -que a més és el candidat que tanca la llista de la coalició- i que ha comptat amb les intervencions, per la part internacional, de Daniel Cirera, responsable d´Europa del Partit Comunista Francès (PCF), Anastasia Theodorakopoulou, responsable de Moviments Socials de Synaspismos (Grècia) i membre del comitè executiu del PEE, i Helmut Scholz, responsable d’Internacional de Die Linke (Alemanya) i membre del secretariat del PEE. Tots han coincidit en la necessitat d´enfortir la representació de les esquerres alternatives en el Parlament Europeu.

D’altra banda, han intervingut l’eurodiputat d´IU i cap de llista de la formació, Willy Meyer, la candidata número 2 d´ICV-EUiA i responsable de Món del Treball d´EUiA, Núria Lozano, i el coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles.

Meyer crida a “convertir Europa en una gran mobilització popular”

L´eurodiputat Willy Meyer ha definit la campanya d´IU a les europees com a rigorosa, “nosaltres anem a l´arrel del problema de la crisi”, ha assegurat, mentre feia una crida a “recuperar els sectors productius estratègics que han estat privatitzats pels governs de Felipe González, Aznar i Zapatero”, amb l´obectiu de “crear ocupació de qualitat dins d´un model sostenible”. Meyer ha dit que hi ha que “evitar-los l´amnèsia als socialistes”, segons l´eurodiputat “corresponsables del gran consens a Brusel.les des de fa 15 anys entre conservadors i socialdemòcrates”. Per a Meyer, aquests han portat “el seu dogma de no intervenció de l’economia fins el final”, privatitzant sectors com l´energètic o el naval al nostre país.

El cap de llista d´IU ha assegurat que la seva campanya va al centre del debat, assenyalant els responsables de la crisi i les seves institucions que “ens han portat a una cruïlla” i ha afirmat que “és impossible completar el projecte europeu si els estats no poden intervenir l´economia”. Meyer ha defensat la necessitat d´un “canvi fonamental” a Europa, i ha felicitat els sindicats per la seva recent mobilització: “aquest és el camí per a què els treballadors no paguin la crisi”.

Meyer ha acabat dient que el missatge d´IU va adreçat “als aturats, als que han deixat de cobrar la prestació per desocupació, als amenaçats de desnonament per no poder pagar el lloguer o la hipoteca”, per explicar-los que les responsabilitats són del PSOE i el PP i “cridar-los a la mobilització”, que segons l´eurodiputat s´ha d´estendre al conjunt d´Europa.

Lozano ataca la precarietat i reivindica un espai europeu de negociació col.lectiva

La responsable del Món del Treball d´EUiA i candidata número 2 de la coalició ICV-EUiA a les europees, Núria Lozano, també forma part de la xarxa de sindicalistes del Partit de l´Esquerra Europa (PEE). La candidata s´ha centrat en explicar que el motiu de la seva creació ha estat fer front a la precarietat dominant a una UE neoliberal: “la precarietat és l´element bàsic de la globalització capitalista, encaminada a anular la força de la societat civil i els treballadors mitjançant la por, la coacció i el xantatge”. Lozano ha insistit en què la precarietat atempta contra la llibertat de dirigir la pròpia existència i que el 80% de les decisions que es prenen a Europa ens afecten directament. Així, la candidata de la coalició roig i verda ha afirmat que els problemes al conjunt de la UE no són tan diferents: precarietat, subcontractació, baixos salaris... I ha posat com exemple els treballadors de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió en vaga, amb qui s´ha solidaritzat i els ha desitjat èxit en les seves reivindicacions.

Per acabar, Lozano ha reivindicat un espai europeu de negociació col.lectiva per combatre directives regressives -com la de Bolkestein, la de les 65 hores, la de retorn d´immigrants-, així com l´acomiadament lliure, i poder oferir propostes i alternatives per a millorar la vida del conjunt de la població. Així, la candidata número 2 d´ICV-EUiA ha situat el 7 de juny com un repte per l´esquerra, juntament amb els moviments socials i sindicals, per a començar a construir una altra Europa.

Miralles anuncia el suport de l´escriptora Rosa Regàs a la coalició

El coordinador general d´EUiA i vicepresident del grup parlamentari d´ICV-EUiA, Jordi Miralles, ha clausurat la jornada situant el doble repte que, en la seva opinió, té la coalició en aquestes eleccions: “d´una banda, aconseguir que la nostra gent tingui major representació a Europa i, de l´altra, que el nostre vot també contribueixi a donar una sortida d´esquerres a la crisi i que la UE no continuï girant cap a la dreta”. Miralles ha caracteritzat l´Europa de dretes per la retallada de drets, unes institucions febles, l´increment militar de l´OTAN, l´integrisme del Vaticà… I s´ha referit a les propostes dels partits de dretes nacionals, PP i CiU com a “dues cares de la mateixa moneda en matèria econòmica, política exterior, serveis públics i fiscalitat”. Així, el dirigent d´EUiA ha instat a “despullar aquesta dreta davant la gent, per a què l´abstenció popular giri cap a l´esquerra”.

Miralles també s ha referit a la greu situació d´atur, que “genera patiment, queixes, angoixa…” i ha assegurat que “nosaltres tenim la millor de les capacitats per fer una campanya de boca-orella”, així com “uns candidats magnífics i respostes, propostes i esperança per traduir aquest neguit en esperança i en vots”.

Tanmateix, el dirigent d´EUiA i diputat ha fet una crida als militants a adreçar-se als qui van donar el vot al PSC-PSOE, “un vot de la por i de la compra amb mesures oportunistes”. Miralles ha dit que “davant el seu vot útil, busquem el vot lliure i crític, del compromís conscient”, i ha criticat “l´actitud simple de la foto” dels socialistes.

Finalment, Miralles ha anunciat: “Tenim un programa valent i persones que comparteixen les nostres propostes, com Rosa Regàs” i ha procedit a llegir el missatge que li ha adreçat personalment l´escriptora catalana i ex directora de la Biblioteca Nacional, donant el seu suport a la coalició “per les alternatives d’esquerres que defensa front el neoliberalisme”.

Crida a la unitat de l´esquerra europea

Daniel Cirera, responsable de l´Àrea d´Europa al Partit Comunista Francès (PCF), Anastasia Theodorakopoulou, responsable de Moviments Socials de Synaspismos (Grècia) i membre del comitè executiu del PEE, Helmut Scholz, responsable de l´Àrea d´Internacional del Die Linke i membre del Secretariat del PEE han coincidit, en les seves respectives intervencions públiques en l’acte, en què cal que l´esquerra europea s´uneixi i es reforci per a combatre a la dreta, la qual, amb el recolzament de la socialdemocràcia, aplica i promou un model neolliberal a la UE, i construir una Europa pacífica, igualitària, ecològica, solidària, de plena ocupació, de béns socials i que promogui el desarmament nuclear.

Els líders europeus també han destacat la idea de què cal que l´esquerra europea tregui a Europa de la crisi, acabant amb el model europeu del capital i instaurant-ne un de social. Segons Cirera, Scholz i Theodorakopoulou, aquesta esquerra és aquella que rebutja de front tota política neolliberal.

Una altra de les qüestions tractades per Cirera, Theodorakopoulou i Scholz ha estat la idea de què cal combatre l´abstenció, la qual, segons ells, és el millor aliat d´aquells que han portat la crisi a Europa. D´aquesta manera, han defensat que és molt important donar una resposta a la dreta i a la crisi a través de les urnes.

El diputat al Congrés dels Diputats per ICV-EUiA, Joan Herrera, que també ha intervingut en l´acte, ha destacat la importància de que les esquerres, com la coalició ICV-EUiA, siguin fortes i exigents per lluitar contra aquells que, com el PSOE que aprova la llei del “desnonament exprés” en el país més endeutat d´Europa, defensen polítiques neolliberals.



ENLLAÇ VÍDEO D’EUiA DEMANANT VOT PER LA CANDIDATURA D’ICV-EUiA A LES EUROPEES, ON ENTRE D’ALTRES PERSONES DE LA FORMACIÓ HI HA PARTICIPAT NEUS CATALÀ I CARME SANSA





MOVIMENT PER LA TERCERA REPÙBLICA !!!!
http://www.loquesomos.org/ // mp3 //
Centenars de milers d'exiliats, torturats i assassinats, han estat condemnats a l'oblit després de quaranta anys d'usurpació feixista del poder a Espanya. Trenta anys després d'aquella transició vergonyosa, ja és hora que tornem a tenir un veritable Estat de Dret.