dissabte, 23 de maig del 2009

ICV-EUiA

ICV-EUiA inicia la campanya a les europees presentant-se com a veritable alternativa d´esquerres a la crisi

El sopar d´inici de campanya de la coalició ICV-EUiA va aplegar, la nit del 21 de maig, prop de 300 persones al Casal de la Gent Gran de Sant Feliu de Llobregat, històric local inaugurat en el seu moment per l´alcaldia del PSUC.

Mitja hora abans de la mitjanit, la candidata número 2 de la coalició a les europees i responsable de Món del Treball d´EUiA, Núria Lozano explicava a l´auditori que “no ens identifiquem amb l´Europa dels mercaders i els banquers, que pren decisions al marge de la ciutadania i els seus organismes no són votats per ningú”. Lozano va apel.lar a l´Europa de la ciutadania i va assenyalar la necessitat que a la única institució democràtica a la UE, el Parlament Europeu, hi hagi la veu de la gent del carrer i s´hi defensin els seus interessos i necessitats. Així, la candidata va parlar de casos concrets posant-los nom: Òscar de Cornellà, que lluita davant l´ERO presentat a Megalux, Cifuentes, que ha exhaurit la prestació per desocupació mentre s´ocupava dels seus pares en situació de dependència, Júlia, malalta de fibromiàlgia a la què els metges han qüestionat... Lozano va insistir que per a què la veu d´aquestes persones, “dels treballadors, de la gent més colpejada per la crisi se senti al Parlament Europeu, ICV-EUiA és clau”.

La sindicalista i número 2 de la coalició a les europees va acabar assegurant que aquesta engega la campanya anant a per totes i va instar la militància d´ambdues forces a fer campanya “amb amics, familiars, companys de feina, gent de les AMPAS, de les AAVV...” i fer-los veure que ICV-EUiA “som els únics que parlem clar: la crisi és de dretes i tenim solucions d´esquerres”.

Miralles crida a “desmuntar el vot de la por”
Per la seva banda, el coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, va encoratjar la família roig i verda a fer una campanya de proximitat i va cridar a la gent d´esquerres a que el dia 7 voti a la coalició. Miralles va adreçar-se en concret a la gent de la comarca del Baix Llobregat, aprofitant la presència a Sant Feliu, recordant que a les darreres eleccions va primar “el vot de la por” al retorn de la dreta, i així “una part de votants d´esquerres van donar confiança al PSC-PSOE”. Segons el coordinador general d´EUiA, “és hora de desmuntar el binomi vot de la por i promeses de darrera hora per a comprar vots, Catalunya se´ls hi ha acabat el crèdit”.

Respecte a la propaganda electoral socialista, que torna a utilitzar el recurs de la por a la dreta, el dirigent d´EUiA va afirmar “nosaltres fem un balanç de la política a Europa i presentem propostes d´esquerres per a sortir de la crisi, utilitzem raons i política i no fotos, que no els hi venguin la moto a la gent d´esquerres, bé, ara són cotxes...” ironitzà Miralles, qui va cloure la seva intervenció donant 5 raons per a votar ICV-EUiA: “Volem aturar la reforma laboral, estem a favor dels serveis públics, defensem els drets de les persones, volem un control democràtic de l´economia i votar amb tranquil.litat persones com Núria Lozano i Raül Romeva, no a una Magdalena Álvarez o a qui va votar a favor e la Directiva de la Vergonya”.

Romeva, per un canvi de model

Arribat el torn del candidat i eurodiputat de la coalició, Romeva va fer una crida a l´Europa social i ecològica destacant alguns dels canvis que s´han d´impulsar des d´un govern d´esquerres. El candidat d´ICV-EUiA va avantposar l´Europa social davant l´Europa de mercat, l´Europa neta i renovable front a l´Europa nuclear o l´Europa de les nacions i els pobles per sobre de l´Europa dels Estats.

"Això és canvi de model, això són noves bases, això és transformació", va declarar Romeva, al mateix temps que manifestava que "perquè el canvi no sigui només retòric sinó real cal que sigui l´esquerra política i social qui es posi al capdavant de l´impuls d´un nou ordre polític, econòmic i ecològic mundial". En aquest sentit, Romeva va remarcar també que "mai l´esquerra és tan necessària com en èpoques de crisi".

Finalment, Romeva va afirmar que ICV-EUiA representa el veritable gir a l´esquerra d´Europa amb solucions d´esquerres i ecologistes", entre les quals va destacar l´eliminació dels paradisos fiscals, l´extensió del salari mínim a tots els països de la UE o la creació d´una Comunitat Europea de les energies renovables.

MOVIMENT PER LA TERCERA REPÙBLICA !!!!
http://www.loquesomos.org/ // mp3 //
Centenars de milers d'exiliats, torturats i assassinats, han estat condemnats a l'oblit després de quaranta anys d'usurpació feixista del poder a Espanya. Trenta anys després d'aquella transició vergonyosa, ja és hora que tornem a tenir un veritable Estat de Dret.